undefined

Kalvinknatet 2017

Kalvinknatet är Sveriges största och roligaste löparlopp för barn! 
Ca 30 000 barn är med och knatar varje år.
Häng med du också!

Kalvinknatet är vår löpartävling där alla upp till årskurs 4 är välkomna att delta. Loppet är ca 1500 meter långt (förskoleklasser springer ca 700-900 meter) och alla deltagare får medalj, en funktions t-shirt i högsta kvalitet och chokladmjölk från Skånemejerier när de kommer i mål. 

Kalvinknatet går på 20 platser runt om i Sverige under maj/juni 2017.

Kalvinknatet arrangeras av Skånemejerier och MAI tillsammans med lokala idrottsklubbar i Skåne, Blekinge, Småland, Halland och Stockholm. Syftet är att få barn och unga att röra på sig och må bra. Överskottet går avkortat till klubbarnas ungdomsverksamhet.

Träffa Kalvin

Innan loppen startar är det uppvärmning till häftig musik. Kalvin finns vid målgången där du kan träffa honom. Vid tävlingsplatsen finns också en massa annat kul.

 undefined

Om du rör på dig blir du också extra pigg och glad!

Att gympa, leka fartfyllda lekar och springa Kalvinknatet kräver mycket energi. Enbart hård träning bygger inte upp några muskler. Därför är det jätteviktigt att dagligen äta frukost, lunch, middag, kvällsmål och dessutom något mellanmål. När du tränar gäller det alltså att med jämna mellanrum fylla på med energi. Både för att ersätta den som går åt under träningen och för att ladda kroppen för kommande aktiviteter.

Extra energi inför Kalvinknatet!

Det är viktigt att du rör på dig varje dag. Och om du ska träna inför Kalvinknatet så kan du röra på dig lite extra.Du kan röra dig på många olika sätt. Vad du väljer att göra spelar inte så stor roll, det viktigaste är att du rör på dig. Då stärker du din kondition.

För att få en bättre kondition måste du inte springa flera mil i skogen…
Läs mer här

 

För mer information gå in på www.kalvinknatet.se

Datum 2017:

Trelleborg 4 maj

Ängelholm 6 maj

Eslöv 8 maj

Hässleholm 9 maj

Staffanstorp 10 maj

Höör 11 maj

Ronneby 13 maj

Höllviken 14 maj

Landskrona 15 maj

Halmstad 16 maj

Sjöbo 17 maj

Ljungby 18 maj

Helsingborg 22 maj

Lomma 23 maj

Ystad 28 maj

Kalmar 29 maj

Huddinge 30 maj

Kristianstad 31 maj

Lund 1 juni

Malmö 10 juni 

 

 

Bilder från Kalvinknatet tidigare år:

Ängelholm, Eslöv, Trelleborg, Höllviken, Kalmar, Kristianstad, Landskrona, Lund, Malmö, Ronneby, Sjöbo, Ystad

Hässleholm, Malmö, Höllviken, Ystad, Helsingborg, Sjöbo, Landskrona, Trelleborg, Kristianstad, Halmstad, Lund, Ronneby, Ljungby, Eslöv, Kalmar, finalen.

%MCEPASTEBIN%